ПрАТ "Львівський міський молочний завод"

     
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Засновником ВАТ "Львiвський мiський молочний завод" є держава в особi РВ ФДМУ у Львiвськiй областi. Нова редакцiя Статуту ВАТ затверджена загальними зборами акцiонерiв 10.08.2010 зареєстворована вiддiлом Виконавчого комiтету Львiвської мiської ради 01.09.2010.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Основними видами дiяльностi ВАТ є:

- надання послуг по оперативнiй орендi.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Жодних пропозицiй протягом 2011 року з боку третiх осiб щодо реорганiзацiї не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Товариство здiйснює облiкову полiтику вiдповiдно до Закону України вiд 16I07I1999 р. №996-XIV "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" i вiдповiдно до положення бухгалтерського облiку з метою забезпечення єдиних принципiв, методiв i процедур, що використовуються i для складання i подання звiтностi з дотриманням принципiв сформованих у П(С)БО 1 головною вимогою якого є правдиве подання iнформацiї i фiнансової звiтностi товариства.
Амортизацiя основних засобiв нараховується прямолiнiйним методом.
Запаси- це активи якi товариство утримує для продажу за умов звичайної господарської дiяльностi.
Облiк запасiв товариство проводить по МСБО2, який набув чинностi з 1 сiчня 1995 року.
МСБ02 розповсюджується на запаси, облiк яких ведеться на основi iсторичної (фактичної) собiвартостi, яка включає в собi:
- цiну закупки;
- витрати на транспортування, вантажно-розвантажувальнi роботи та iншi витрати,
безпосередньо лов 'язанi з придбанням запасiв.
Товариство використовує метод постiйного облiку запасiв при якому надходження та видаток вiдображаються протягом звiтного перiоду на вiдповiдному рахунку запасiв "товари".
Собiвартiсть продажу в цьому випадку визначається як добуток кiлькостi реалiзованих запасiв i собiвартостi одиниць цих запасiв. Для визначення собiвартостi запасiв МСБО2 товариство використовує метод FIFO.
Малоцiнними необоротними активами (НМА) вважати малоцiннi швидкозношуючi
предмети (МШП) вартiстю менше 1000 грн. i термiном служби бiльше 1 року. Амортизацiю
НМА проводити 100%. Малоцiними швидкозношуваними предметами вважати активи термiном служби менше
1 року.
При виконаннi робiт.наданнi послуг використовувати метод вивчечення виконаної
роботи, який буде пiдтверджуватися актом виконаних робiт, наданих послуг.
Вiдстроченi податковi активи визнавати в тому випадку, якщо податок на прибуток,
виїначений вiдповiдно до облiкової полiтики пiдприємства, менший вiд суми
податку на прибуток, визначеного згiдно iз чинним законодавством, а вiдстроченi
податковi зобов'язання - тодi, коли податок на прибуток визначений вiдповiдно
до чинного законодавства менший вiд суми податку на прибуток нарахованого згiдно
з облiковою полiтикою пiдприємства.
Текст аудиторського висновку ГАЛАУДИТКОНСАЛТИНГ
Свiдоцтво про внесення в Реєстр суб'єктiв аудиторської дiяльностi №2757 вiд 30.11.2001 р.
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю

ЄДРПОУ 31658287 Україна 79053 м. Львiв вул. В.Великого 81I36 пIр 2600712028 в ЛОД Райффайзен банк "Аваль" МФО 325570
тел.Iфакс (032)2453060, (032) 2453074 E-mail gac@best.lviv.ua

№20I04I12-01
вiд 20 квiтня 2012 р.

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК (ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА) ЩОДО ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
ВIДКРИТОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ЛЬВIВСЬКИЙ МIСЬКИЙ МОЛОЧНИЙ ЗАВОД"
за 2011 рiк
Керiвництву та акцiонерам ВАТ
"Львiвський мiський молочний завод"

Ми, незалежна аудиторська фiрма ТзОВ "Галаудитконсалтинг" (Свiдоцтво про внесення у реєстр суб'єктiв аудиторської дiяльностi №2757, рiшення АПУ №104 вiд 30.11.2001р., рiшенням Аудиторської палати України вiд 03 листопада 2011 року №240I4 термiн дiї Свiдоцтва продовжено до 03.11.2016 року), провели перевiрку фiнансово - господарської дiяльностi вiдкритого акцiонерного товариства "Львiвський мiський молочний завод" (далi - ПIДПРИЄМСТВО).
Повна назва ПIДПРИЄМСТВА українською мовою: вiдкрите акцiонерне товариство "Львiвський мiський молочний завод".
Код за ЄДРПОУ: 00446368.
Мiсцезнаходження (юридична адреса): 79052, Україна, Львiвська обл, м.Львiв, вул. Рудненська, 8.
Дата реєстрацiї 01.04.1996р. Свiдоцтво про державну реєстрацiю серiї Серiя А00 №377769. Номер запису про державну реєстрацiю 141512000004344. Мiсце проведення державної реєстрацiї: Львiвська мiська державна адмiнiстрацiя.
Нова редакцiя Статуту ВАТ затверджена загальними зборами акцiонерiв, протокол 10 серпня 2010 року, зареєстрована управлiнням державної реєстрацiї Львiвської мiської Ради 01 вересня 2010 р., запис № 14151050006004344, iдентифiкацiйний код 00446368.
Основнi види дiяльностi ПIДПРИЄМСТВА за звiтний перiод згiдно КВЕД:
15.51.0 - Переробка молока та виробництво сиру;
52.27.1 - Роздрiбна торгiвля молоком, молочними продуктами та яйцями..
ВАТ (надалi-Товариства) засноване згiдно з Рiшенням регiонального вiддiлення Фонду державного майна України по Львiвськiй областi вiд 07 липня 1995 року за №1397. Акцiонерами (учасниками) Товариства є юридичнi i фiзичнi особи, якi володiють акцiями Товариства.
Акцiонери -фiзичнi особи: володiють 4,91% акцiй у статутному фондi.
Акцiонери- юридичнi особи володiють 95,09% акцiй.
Iнформацiя про осiб, що володiють 10 вiдсоткiв та бiльше акцiй емiтента

Найменування юридичної особи Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ Мiсцезнаходження Дата внесення до реєстру Кiлькiсть акцiй (штук) Вiд загальної кiлькостi акцiй (у вiдсотках)

Компанiї <ВМГ ВЕСТ МIЛК ЛIМIТЕД> НЕ 178561 Кiпр Нiкосiя - Нiкосiя Флорiнiс 11 СIТI ФОРУМ, 7-й поверх 05.07.2007 79573 95.092017

Перевiркою було охоплено фiнансово-господарську дiяльнiсть ПIДПРИЄМСТВА за перiод з 01 сiчня 2011 року по 31 грудня 2011 року з метою пiдтвердження достовiрностi, повноти та вiдповiдностi чинному законодавству та нормативним документам даних бухгалтерського облiку i фiнансової звiтностi, а саме Балансу (форма №1) станом на 31.12.2011 року, Звiту про фiнансовi результати (форма №2), Звiт про рух грошових коштiв (форма №3), Звiт про власний капiтал (форма №4), а також примiток до цiєї звiтностi за рiк, що минув на зазначену дату.
При здiйсненнi перевiрки аудитор керувалась вимогами Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", положеннями та вимогами Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг видання 2010 року, що обов'язковi для застосування в якостi нацiональних стандартiв аудиту у вiдповiдностi до рiшення Аудиторської палати України №229I7 вiд 31.03.2011 року, iз змiнами, внесеними рiшенням Аудиторської палати України вiд 03.11.2011 № 240I7, якi зобов'язують нас планувати i проводити аудиторську перевiрку з метою одержання обгрунтованої впевненостi у тому, що фiнансовi звiти та данi облiку не мiстять суттєвих викривлень, зокрема Мiжнародних стандартiв аудиту 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора", МСА 706 "Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора".
Аудитор провела перевiрку у вiдповiдностi з "Вимогами до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)", затвердженому рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 29.09.2011 року №11360 (у чиннiй редакцiї).
Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi ПIДПРИЄМСТВА є нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку, iншi нормативно-правовi акти щодо ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi, внутрiшнi положення ПIДПРИЄМСТВА.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть
Управлiнський персонал пiдприємства несе вiдповiдальнiсть за складання фiнансової звiтностi вiдповiдно до застосовуваної основи фiнансової звiтностi (Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та вимог чинного законодавства), включаючи її достовiрне подання. Управлiнський персонал бере на себе вiдповiдальнiсть за такий внутрiшнiй контроль, який вiн вважає потрiбним для складання фiнансової звiтностi, що не мiстять суттєвих виправлень внаслiдок шахрайства або помилки.
Вiдповiдальнiсть аудитора
Вiдповiдальнiсть аудитора є висловлювання думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриття iнформацiї у фiнансовiй звiтностi на пiдставi судження аудитора, яке грунтується на оцiнцi ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлювання думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансової звiтностi облiковим принципам, якi є загальноприйнятими в Українi. Ми вважаємо, що отримали достатнi та прийнятнi аудиторськi докази для висловлювання нашої думки.
В результатi перевiрки встановлено наступнi обставини, що можуть мати вплив на фiнансову звiтнiсть i фiнансовий стан Товариства за звiтний перiод:
Згiдно Статуту Товариства основними видами дiяльностi Товариства є переробка молочної сировини та виробництво цiльномолочної продукцiї, здiйснення фiрмової торгiвлi власною продукцiєю, а також продукцiєю iнших пiдприємств. У звiтному перiодi Товариство не здiйснювало цi види дiяльностi. Згiдно наказу голови правлiння пiдприємства вiд 07 квiтня 2009 року № 224 було зупинено основну дiяльнiсть пiдприємства. Згiдно наказу це було викликано неможливiстю здiйснення необхiдного оновлення та модернiзацiї виробничих потужностей. Разом з тим, оцiнки i вiдповiдного вiдображення у звiтностi iнформацiї щодо дiяльностi яка припиняється, вiдповiдної оцiнки активiв Товариством не здiйснювалось. Основним видом дiяльностi у звiтному перiодi було надання майна в операцiйну оренду. Згiдно наданої керiвництвом товариства iнформацiї рiшення вищого органу управлiння Товариством - зборiв акцiонерiв, рiшень спостережної ради товариства щодо подальшої дiяльностi Товариства на дату балансу, а також у перiод пiсля дати балансу до завершення аудиторської перевiрки не приймалось.
Розкриття iнформацiї про дебiторську заборгованiсть Товариства здiйснено в Примiтках. На 31.12.2011 року основною їх складовою є:
-заборгованiсть за продукцiю, товари, роботи i послуги, загальна сума якої складає 13861 тис.грн., що становить 20,9% валюти балансу;
-заборгованiсть за виданими авансами, яка на звiтну дату становить 35771 тис.грн.
Значна частина заборгованостi за продукцiю, товари, роботи i послуги є заборгованiстю мiж Товариством i пiдприємствами, як членами групи пов'язаних пiдприємств, зокрема ТзОВ "ТД"Захiдна молочна група" (10295 тис.грн.), ВАТ "Дубномолоко" (1290 тис грн.), ВАТ "Ковельмолоко" (266 тис.грн.), фiрма "Iнвест-VEZ" (33561 тис.грн. за виданими авансами).
Загальна сума кредиторської заборгованостi Пiдприємства з цими пiдприємствами групи на звiтну дату становить 24678 тис.грн., в тому числi ТЗОВ "Справа наша" (23615 тис.грн.). У звязку з тим, що Товариством не здiйснюється зарахування сум зустрiчних вимог, валюти балансу завищена на суми зустрiчних вимог за розрахунками з цими пiдприємствами.
Товариством не здiйснювалась оцiнка реальностi заборгованостi i створення резерву сумнiвних боргiв вiдповiдно до вимог П(С)БО №10 "Дебiторська заборгованiсть" i вiдповiдно сумнiвна заборгованiсть включена в суму чистої реалiзацiйної вартостi.
Товариством станом на 1.01.2008 року здiйснено переоцiнку основних засобiв на основi оцiнки здiйсненої на 01 сiчня 2005 року незалежним оцiнювачем ПП. "Юрексперт" iз залученням спецiалiстiв ТзОВ "Захiдна молочна група". Перегляд i уточнення оцiнки основних засобiв вiдповiдно до П(С)БО 7 "Основнi засоби", П(С)БО28 "Зменшення корисностi активiв", а також у зв'язку з вищевикладеними обставинами, i визначення справедливої вартостi цих активiв на дату балансу не здiйснювалось.
Висловлення думки
На нашу думку, за винятком впливу на фiнансовi звiти питань, про якi йдеться у попередньому параграфi, а також коригувань, якi могли б бути потрiбнi, фiнансовi звiти представляють достовiрно в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан Вiдкритого акцiонерного товариства "Львiвський мiський молочний завод" станом на 31 грудня 2011 року, фiнансовi результати його господарської дiяльностi i рух грошових коштiв за рiк, що закiнчився у вказану дату, вiдповiдно до вимог П(С)БО.

Iнша допомiжна iнформацiя
Вартiсть чистих активiв станом на 31.12.2011р. складає 35074 тис. грн. Розмiр статутного капiталу пiдприємство на початок i кiнець року 12886720 гривень. Вартiсть чистих активiв ПIДПРИЄМСТВА є вищою за розмiр статутного капiталу, що вiдповiдає вимогам частини третьої статтi 155 Цивiльного кодексу України.
Суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю (МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть") - не виявлено.
У вiдповiдностi до Закону України "Про акцiонернi товариства" та Статуту ПIДПРИЄМСТВА виконання значних правочинiв потребує дозволу Наглядової ради пiдприємства. У дослiджуваний перiодi угод, що вiдповiдали ознакам значних правочинiв не було. Застереження щодо оцiнки реальностi дебiторської i кредиторської заборгованостi наведено вище у параграфi, що передує висловленню думки.
Корпоративне управлiння органiзовано на пiдприємствi вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" та Статуту пiдприємства. Директором Товариства є громадянин України Турик Роман Степанович. Контрольнi функцiї покладено на ревiзiйну комiсiю. Внутрiшнiй аудит не здiйснюється (пiдроздiл внутрiшнього аудиту не створено).
Аудитором проведенi процедури iдентифiкацiї та оцiнки ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства у вiдповiдностi до МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi". Аудитор дiйшла висновку, що ризик суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства, який стосується доходу, несуттєвий.
Основнi вiдомостi про аудитора (аудиторську фiрму):
Перевiрку фiнансово - господарської дiяльностi вiдкритого акцiонерного товариства "Галенергобудпром" здiйснювала незалежна аудиторська фiрма ТзОВ "Галаудитконсалтинг". Свiдоцтво про внесення у реєстр суб'єктiв аудиторської дiяльностi №2757, рiшення АПУ №104 вiд 30.11.2001р. (рiшенням Аудиторської палати України вiд 03 листопада 2011 року №240I4 термiн дiї Свiдоцтва продовжено до 03.11.2016 року). Мiсцезнаходження аудиторської фiрми - 79053, м. Львiв, вул. Володимира Великого, буд. 81, кв. 36, тел. (032)2453060; факс (032)2453078.
Аудит проведений у вiдповiдностi до умов договору на проведення аудиту № 30I03I12-01 вiд 30 березня 2012 року, роботи щодо визначення достовiрностi фiнансової звiтностi були розпочатi 30 березня 2012 року та закiнченi 20 квiтня 2012р., про що складений акт приймання-здачi виконаних робiт.

Аудитор, Директор ТзОВ "Галаудитконсалтинг"
(сертифiкат серiї А №004623, Свiдоцтво про внесення
у реєстр суб'єктiв аудиторської дiяльностi №2757,
рiшення АПУ №104 вiд 30.11.2001р. (рiшенням
Аудиторської палати України вiд 26 жовтня 2006р.
№167I3 вiд 26.10.2006р. термiн дiї Свiдоцтва
продовжено до 26.10.2011 року) Ю.В.Панченкова

Аудитор,
(сертифiкат серiї А № 003068) С.П.Лозовицький

м.п.
м. Львiв, 20.04.2012р.


1. Корегування даних попереднiх звiтiв
Згiдно з Балансом станом на 31 грудня 2010 року, пiдтвердженим аудиторським висновком незалежного аудитора Лозовицького С.П. вiд 21.03.2011 року, валюта Балансу станом на 31.12.2010 року складає 69230 тис. грн. У 2011 роцi ПIДПРИЄМСТВО не проводило змiни валюти Балансу на початок звiтного перiоду.
2. Перевiрка правильностi ведення бухгалтерського облiку, класифiкацiї та оцiнки необоротних активiв та фiнансових iнвестицiй ПIДПРИЄМСТВА
Оцiнка та критерiї визнання необоротних активiв ПIДПРИЄМСТВА протягом 2011 року та на дату Балансу ПIДПРИЄМСТВА вiдповiдають вимогам П(С)БО 7 "Основнi засоби", що затверджене наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.04.2000р. № 92 iз подальшими змiнами та доповненнями. Данi синтетичного облiку основних засобiв вiдповiдають даним аналiтичного облiку та вимогам П(С)БО 7 "Основнi засоби". Станом на 31.12.2011 року балансова вартiсть основних засобiв ПIДПРИЄМСТВА становить 14343 тис. грн. Нижче наведено iнформацiю про склад необоротних активiв (основних засобiв, нематерiальних активiв та iнших необоротних матерiальних активiв) на 31.12.2011 року у розрiзi первiсної. залишкової вартостi та зносу (табл. 1)

Таблиця 1
Тис.грн.
Назва Станом на 31.12.2010 Станом на 31.12.2011
Незавершене будiвництво 309 309
Основнi засоби
Земельнi дiлянки 0 0
Будiвлi
Первiсна вартiсть 59 780 59 780
Знос 49400 49 537
Залишкова вартiсть 10 380 10 243
в т.ч. вартiсть дооцiнки
Машини та обладнання (обчислювальна технiка)
Первiсна вартiсть 8 755 8 729
Знос 5273 5 685
Залишкова вартiсть 3 482 3 044
Транспортнi засоби
Первiсна вартiсть 796 796
Знос 765 765
Залишкова вартiсть 31 31
Iнструменти, прилади та iнвентар
Первiсна вартiсть 1 926 1 926
Знос 1 144 1 153
Залишкова вартiсть 782 773
Iншi основнi засоби
Первiсна вартiсть 422 420
Знос 171 169
Залишкова вартiсть 251 251
Разом основнi засоби
Первiсна вартiсть 71 679 71 651
Знос 56 753 57 309
Залишкова вартiсть 14 926 14 342
Iншi необоротнi матерiальнi активи
Первiсна вартiсть 148 148
Знос 147 147
Залишкова вартiсть 1 1
Нематерiальнi активи
Первiсна вартiсть
Знос
Залишкова вартiсть
Всього основних засобiв i нематерiальних активiв
Первiсна вартiсть 71 827 71 799
Знос 56 900 57 456
Залишкова вартiсть 14 927 14 343

На балансi ПIДПРИЄМСТВА облiкованi власнi основнi засоби. Данi аналiтичного облiку основних засобiв вiдповiдають даним синтетичного облiку та вимогам П(С)БО 7 "Основнi засоби". Рух основних засобiв ПIДПРИЄМСТВА у бухгалтерському облiку та фiнансовiй звiтностi вiдображений вiдповiдно до вимог П(С)БО 7 "Основнi засоби". Протягом 2011 року ПIДПРИЄМСТВО здiйснювало нарахування амортизацiї за прямолiнiйним методом, що вiдповiдає наказу про облiкову полiтику ПIДПРИЄМСТВА та вимогам П(С)БО 7 "Основнi засоби". Змiн у методi нарахування амортизацiї основних засобiв не вiдбувалося. Зауваження щодо оцiнки основних засобiв на звiтну дату наведено вище у параграфi, що передує висловленню думки.
Податковий облiк основних засобiв та їхньої амортизацiї здiйснюється на ПIДПРИЄМСТВI у вiдповiдностi до вимог Податкового кодексу України вiд 02 грудня 2010 року № 2755-VI iз наступними змiнами та доповненнями (далi - Податковий кодекс).
На дату балансу нематерiальних активiв на облiку Товариства не було.
Оцiнка та критерiї визнання iнших необоротних матерiальних активiв ПIДПРИЄМСТВА протягом 2011 року та на дату ПIДПРИЄМСТВА Балансу вiдповiдають облiковiй полiтицi ПIДПРИЄМСТВА та вимогам П(С)БО 7 "Основнi засоби". Данi синтетичного облiку iнших необоротних матерiальних активiв вiдповiдають даним аналiтичного облiку та вимогам П(С)БО 7 "Основнi засоби". Надходження iнших необоротних матерiальних активiв ПIДПРИЄМСТВА у бухгалтерському облiку та фiнансовiй звiтностi вiдображено вiдповiдно до вимог П(С)БО 7 "Основнi засоби". Переоцiнка, модернiзацiя, реалiзацiя, лiквiдацiя, iнше вибуття та ремонт iнших необоротних матерiальних активiв протягом 2011 року на ПIДПРИЄМСТВI не здiйснювалась.
Аудитори не спостерiгали за iнвентаризацiєю наявних необоротних активiв пiдприємства, оскiльки дата iнвентаризацiї у вiдповiдностi до наказу по ПIДПРИЄМСТВУ передувала датi укладання договору на проведення аудиторської перевiрки. Через характер облiкових записiв ми не змогли пiдтвердити кiлькiсть запасiв за допомогою iнших аудиторських процедур.

3. Перевiрка правильностi ведення бухгалтерського облiку, класифiкацiї та оцiнки фiнансових iнвестицiй ПIДПРИЄМСТВА
За статтею балансу Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї облiковується:
iншi довгостроковi фiнансовi iнвестицiї в сумi 6 тис.грн.
Визначення первiсної вартостi здiйснювалось вiдповiдно до П(С)БО 12 "Фiнансовi iнвестицiї". На думку аудитора, данi фiнансової звiтностi Пiдприємства вiдповiдають даним реєстрiв аналiтичного та синтетичного облiку фiнансових iнвестицiй Пiдприємства та первинним документам, наданим на розгляд аудитору.

4. Перевiрка правильностi ведення бухгалтерського облiку, класифiкацiї та оцiнки запасiв ПIДПРИЄМСТВА
Оцiнка та критерiї визнання запасiв ПIДПРИЄМСТВА протягом 2011 р. та на дату Балансу у цiлому вiдповiдають вимогам П(С)БО 9 "Запаси", що затверджене наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20.10.99р. № 246 iз подальшими змiнами та доповненнями.
У складi запасiв у 2011 роцi пiдприємство вiдображає виробничi запаси, оцiненi за первiсною вартiстю (iсторичною собiвартiстю).
Протягом 2011 року руху запiсiв не вiдбувалось оскiльки пiдприємство не здiйснює виробничої дiяльностi з переробки молочної сировини. Обсяг розкриття iнформацiї вiдповiдає вимогам П(С)БО 9 "Запаси".
Протягом 2011 року здiйснена iнвентаризацiя наявних запасiв пiдприємства. Аудитор не спостерiгала за iнвентаризацiєю наявних запасiв, оскiльки дата iнвентаризацiї у вiдповiдностi до наказу по ПIДПРИЄМСТВУ передувала датi укладання договору на проведення аудиторської перевiрки. Через характер облiкових записiв ми не змогли пiдтвердити кiлькiсть запасiв за допомогою iнших аудиторських процедур.

5. Перевiрка правильностi ведення бухгалтерського облiку, класифiкацiї та оцiнки дебiторської заборгованостi ПIДПРИЄМСТВА
Визнання та оцiнка реальностi дебiторської заборгованостi на Товариства здiйснюється у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 08.10.99р. №237 iз подальшими змiнами та доповненнями з урахуванням особливостей оцiнки та розкриття iнформацiї щодо дебiторської заборгованостi, встановлених iншими П(С)БО.
Зауваження щодо оцiнки реальностi дебiторської заборгованостi наведено вище у параграфi, що передую висловленню думки.
Пiдприємством у звiтному перiодi не проводилась повна iнвентаризацiя дебiторської заборгованостi.
6. Перевiрка грошових коштiв ПIДПРИЄМСТВА
У складi грошових коштiв та їх еквiвалентiв згiдно чинних П(С)БО вiдображають кошти в касi, на банкiвських рахунках i в дорозi, а також грошовi документи. ПIДПРИЄМСТВО має в банкiвських установах такi поточнi рахунки у нацiональнiй валютi:

Найменування банку (фiлiї, вiддiлення банку), який обслуговує емiтента за поточним рахунком у нацiональнiй валютi АТ "Укрексiмбанк" м. Львiв
МФО банку 325718
Поточний рахунок 260070060296


Станом на 31.12.2011 року на балансi ПIДПРИЄМСТВА рахувалися залишки грошових коштiв в сумi 43 тис. грн. в нацiональнiй валютi. Записи грошових коштiв на дату балансу пiдтвердженi актами звiрки з банками.

7. Перевiрка реальностi розмiру зобов'язань, вiдображений у фiнансовiй звiтностi ПIДПРИЄМСТВА
Визнання, облiк та оцiнка зобов'язань протягом 2011 року та на дату Балансу здiйснювалась на ПIДПРИЄМСТВI у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО 11 "Зобов'язання", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.01.2000р. № 20 з подальшими змiнами i доповненнями. Зауваження щодо складу i оцiнки кредиторської заборгованостi наведено вище у параграфi, що передую висловленню думки.
На дату Балансу ПIДПРИЄМСТВО не має довгострокових зобов'язань з банкiвських кредитiв та iнших позикових коштiв. Пiдприємство на звiтну дату облiковувало вiдстроченi податковi зобов'язання, що утворились у попереднiх перiодах у звязку з одержаними авансами в сумi 2861 тис.грн. Зауваження щодо наявностi сум дебiторської заборгованостi наведено вище у висновку. Узвязку з тим, що одержанi аванси не поверненi, ця сума протягом року не змiнилась.
ПIДПРИЄМСТВО має на Балансi поточнi зобов'язання та облiковує їх у вiдповiдностi до вимог П(С)БО 11 "Зобов'язання" та iнших нормативних документiв.
На дату Балансу поточнi зобов'язання пiдприємства представленi наступним чином:
поточнi зобов'язання за розрахунками:
з бюджетом - 41 тис грн.;
з одержаних авансiв - 1483 тис.грн.;
з оплати працi - 4 тис.грн.;
зi страхування - 2 тис.грн.;
iншi поточнi зобов'язання - 25697 тис грн.
Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги - 1063 тис. грн.
На звiтну дату пiдприємство не мало банкiвських кредитiв.
У звiтному перiодi Товариство не нараховувало i не виплачувало дивiдендiв.
Забезпечення ПIДПРИЄМСТВОМ не створювались.Зауваження щодо наявностi i оцiнки сум кредиторської заборгованостi наведено вище у висновку


8. Перевiрка правильностi та адекватностi визначення власного капiталу ПIДПРИЄМСТВА та його структури
На 31 грудня 2011 р. статутний капiтал становить 12886720 грн., подiлений на 83680 простих iменних акцiй номiнальної вартостi 154 грн. i повнiстю сплачений.
У 2011 роцi змiн, пов'язаних iз статутним капiталом ПIДПРИЄМСТВА, не вiдбувалося. Формування та сплата статутного капiталу вiдбулася у перiод, що не входить до перiоду, що перевiрявся. Ми довiряємо думцi попереднього аудитора, яким засвiдчено, що статутний капiтал сформований повнiстю.
Додатковий капiтал на ПIДПРИЄМСТВI складає 9983 тис. грн. Формування додаткового капiталу вiдбулася у перiод, що не входить до перiоду, що перевiрявся. Ми довiряємо думцi попереднього аудитора, яким засвiдчено формування додаткового капiталу.
Станом на 31.12.2011р. резервний капiтал ПIДПРИЄМСТВА становить 17 тис.грн.

9 Перевiрка правильностi ведення бухгалтерського облiку, класифiкацiї та оцiнки витрат ПIДПРИЄМСТВА
Оцiнка та критерiї визнання витрат ПIДПРИЄМСТВА, їх класифiкацiя протягом 2011 року вiдповiдають вимогам П(С)БО 16 "Витрати", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.12.99р. №318 зi змiнами та доповненнями.
У складi витрат вiдображено:
собiвартiсть реалiзованої продукцiї (робiт, послуг) - 1533 тис. грн.;
iншi операцiйнi витрати - 312 тис. грн.;
адмiнiстративнi витрати - 784 тис.грн.;
iншi витрати - 2 тис.грн.;
податок на прибуток - 10 тис. грн.
Податковий облiк витрат господарської дiяльностi здiйснюється на ПIДПРИЄМСТВI у вiдповiдностi до вимог Податкового кодексу України.
10.Перевiрка реальностi та точностi фiнансових результатiв ПIДПРИЄМСТВА, вiдображених у фiнансовiй звiтностi
Дохiд (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї на ПIДПРИЄМСТВI протягом 2011 р. визначено у вiдповiдностi до вимог П(С)БО 15 "Дохiд", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 29.11.99р. № 290 зi змiнами i доповненнями.
Протягом 2011 року ПIДПРИЄМСТВО одержувало доходи вiд реалiзацiї послуг - 2020 тис. грн. У звiтному перiодi пiдприємство не здiйснювало основної дiяльностi з виробництва молочної продукцiї. Дохiд одержано вiд надання послуг операцiйної оренди активiв.
Податковий облiк доходiв здiйснюється на ПIДПРИЄМСТВI у вiдповiдностi до вимог Податкового кодексу України.
Фiнансовий результат за 2011 рiк визначений ПIДПРИЄМСТВОМ згiдно з вимогами П(С)БО 3 "Звiт про фiнансовi результати", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.03.99р. № 290 зi змiнами i доповненнями.
За звiтний рiк чистий збиток склав 609 тис.грн. Визначення в бухгалтерському облiку згiдно вимог П(С)БО 17 "Податок на прибуток" вiдстрочених податкових активiв i зобов'язань не проводилось. Нерозподiлений прибуток на ПIДПРИЄМСТВI на дату Балансу складає 12187тис. грн.
11. Розкриття iнформацiї про дiї, якi вiдбулися протягом звiтного року та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених частиною першою статтi 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок".
Протягом 2011 року ПIДПРИЄМСТВО не здiйснювало дiй, якi можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених частиною першою статтi 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" (прийняття рiшення про розмiщення цiнних паперiв на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв статутного капiталу; прийняття рiшення про викуп власних акцiй; факти лiстингуIделiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi; змiна складу посадових осiб емiтента, отримання позики або кредиту на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв активiв емiтента; змiну власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй; рiшення емiтента про утворення, припинення його фiлiй, представництв; рiшення вищого органу емiтента про зменшення статутного капiталу; порушення справи про банкрутство емiтента, винесення ухвали про його санацiю; рiшення вищого органу емiтента або суду про припинення або банкрутство емiтента).
12. Аналiз показникiв фiнансового стану ПIДПРИЄМСТВА
Показники На 01.01. 2011р. На 31.12. 2011р. Вiдхилення Оптимальне значення
Коефiцiєнти лiквiдностi:
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi 0,00137 0,00152 0,00015 0,25-0,5
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi 1,76006 1,82280 0,06274 1,0-2,0
Коефiцiєнт швидкої (поточної) лiквiдностi 1,753635 1,815836 0,062201 0,7-0,8
Коефiцiєнти фiнансової стабiльностi:
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi 0,51560 0,52962 0,01402 0,25-0,5
Коефiцiєнт покриття зобов'язань власним капiталом (структури капiталу або фiнансування) 0,93949 0,88815 -0,05134 <1
Чистi активи
Чистi активи 35695 35074 -621


Аудитор, Директор ТзОВ "Галаудитконсалтинг"
(сертифiкат серiї А №004623, Свiдоцтво про внесення
у реєстр суб'єктiв аудиторської дiяльностi №2757,
рiшення АПУ №104 вiд 30.11.2001р. (рiшенням
Аудиторської палати України вiд 26 жовтня 2006р.
№167I3 вiд 26.10.2006р. термiн дiї Свiдоцтва
продовжено до 26.10.2011 року) Ю.В.Панченкова

Аудитор,
(сертифiкат серiї А №003068) С.П.Лозовицький
м.п.
м. Львiв, 20.04.2012р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання надання послуг по оперативнiй орендi.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування В перiод з 2003 по 2011р. ВАТ "Львiвський мiський молочний завод" придбав наступне облiднання:
- лiнiя по виробництву глазурованих сиркiв - 2 шт 2034555,67
- фасувальнi автомати Fillpak - 2 шт. 520761,55
- фасувальнi автомати сиркової продукцiї А-176 - 2 шт. 88523,00
-маркiратор 46068,75 грн.
автомат горизонтальний-58333,33 грн
У 2006 р. був введений в експлуатацiю компресорний цех на базi двох фреонових чiлерiв, а також запущена в дiю холодильна камера зберiгання готової продукцiї, загальною прощею 600м2 - 985184,55грн
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Виробнича потужнiсть пiдприємства 200т I добу переробленої сировини.
Основнi засоби знаходяться за адресою: м. Львiв, вул. Рудненська, 8
Виробництво є єкологiчно чистим.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Нестабiльнiсть податкового законодавства, фiнансрва криза.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Факти виплати штрафiв i компенсацiї за порушення чинного законодавства немає
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Пiдприємство використовує в дiяльностi власнi оборотнi кошти
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Не виконаних угод немає
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Пошук коштiв на здiйснення реконструкцiї пiдприємства.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Дiяльностi щодо дослiджень та розробок ВАТ "Львiвський мiський молочний завод" не проводить.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судових справ, стороною яких виступає ВАТ "Львiвський мiський молочний завод" або його посадовi особи, немає.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Фiнансова стiйкiсть i лiквiднiсть Товариства за зiвтнiй перiод покращалась, хоча основну дiяльнiсть Товариство не здiйснювало.